Ett recept på goda och smakrika färsbiffar har du här. Salt, hett och kryddigt. Mycket gott! Som tillbehör åt vi en god vitkålsallad med färsk oregano, gurka, tomat och honungsmelon samt creme fraiche som smaksatts med dijonsenap, örtsalt och peppar.
För mejerifritt: Uteslut ost och byt creme fraiche mot majonäs eller vatten i receptet.
Recept på fetaostbiffarna:
Blanda 800 g färs, 1-2 rivna vitlöksklyftor, 1-2 msk dijonsenap, 2tsk torkad timjan, 2 tsk torkad rosmarin, 150 g smulad fetaost, 1 dl små gröna oliver, 0,5-1 tsk salt, 0,5 dl creme fraiche, 1 dl vatten, 1 tsk sambal oelek och svartpeppar. Forma 12 biffar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ugnstek biffarna 8-10 min, 225°C.
Sås: Blanda 2,5 dl creme fraiche med 1-2 tsk dijo, örtsalt och peppar.
Receptet på salladen finner du om du söker på ex. 'Tillbehör' eller 'grönsaker'
Kommentarer
Skicka en kommentar