En härlig tonfiskröra som man kan ha till mycket ex. lunchsallad, som fyllning i en äggwrap eller till frukost. Gott till är ex. Vitkålsblad, get-/fårostpaj, basilikapesto, salsasås, ägg, oliver, omelett, äggwrap/-pannkaka, bönor, creme fraiche/gräddfil.
Recept 4-6 personer:
1) Ta 2 dl färdig majonnäs och blanda med 3-4 msk hackad dill eller gör en egen dillmajonäs så här: Ta 1 ägg, 2 dl rapsolja, 1 tsk dijonsenap, 2 tsk vitvinsvinäger, 0,5 msk citronsaft, 1 vitlöksklyfta, örtsalt och peppar. Stavmixa majonnäsen i en hög behållare.
2) Blanda majonnäsen med 3 burkar avrunnen tonfisk, 1-1,5 dl creme fraiche, saft av 1/2 citron, 1 tsk sambal oelek, 1 tsk dijonsenap och 1/2 hackad röd lök eller 15 cm strimlad purjolök. Blanda ev i oliver och/eller ruccolasallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar