Gott tillbehör: salladskål, rödkål, granatäpple och vindruvor + vinägrett |
En laxrätt med asiatiskak smaker. Friskt och hett. Servera med ugnsstekta grönsaker som vitkål, zucchini, paprika och/eller aubergine och resten av vitlök- och ingefärsoljan.
Recept
Oljan: Blanda 1-2 msk smält kokosolja, 1-2 msk färskriven ingefära, 1 tsk sambal oelek, 2 msk citronsaft, 1-2 rivna vitlöksklyftor och svartpeppar. Ev salt.
Laxen: Lägg 4 laxfiléer i en ugnsform. Ringla över 2 msk av oljeblandningen på laxen. Salta. Strö ev 0,5 msk skalade sesamfrön över vardera laxfilé. Lägg tomater runt laxen och ringla lite olja även på dessa. Ugnstek laxen mitt i ugnen ca 8 min i 200 grader Celsius.
Kommentarer
Skicka en kommentar