En härlig chokladkaka sötad med dadlar. Servera med kokosgrädde, glass eller vispgrädde. Vaniljpulver och lakritspulver är gott till. Receptet är omgjort och kommer ursprungligen från bakasockerfritt.se
Recept:
Sätt ugnen på 175grader Celsius.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform med diametern ca 20 cm. Smörj formen med kokosolja.
Smält 0,5 dl neutral kokosolja med 25 g mörk choklad. Mixa eller rör samman chokladoljan med 2 dl mandelmjöl, 3 msk kokosmjöl, 3 msk kakao, 3 torkade dadlar i bitar, 1-1,25 dl vatten, 1 ägg, 0,25 tsk vaniljpulver och ev lite flingsalt.
Bred ut smeten i formen. Grädda kakan 8-10 min. Den ska vara lite kladdig.
Svalna något och servera.
Variant: Byt ut mjöl och vatten ovan mot 1 dl mandelmjöl, 1 dl kokosmjöl och 1,5-1,75 dl vatten och dadlar mot torkade fikon. Övrigt lika.
Kommentarer
Skicka en kommentar