Recept på 2 dl majonnäs. Perfekt tillbehör till ugnstekta grönsaker eller kyckling.
Knäck 1 ekologiskt ägg 1 i en hög behållare (ex en glasburk). Tillsätt 2 dl neutral olja (ex raps- eller MCT kokosolja), 1,5 tsk dijonsenap, 1 tsk äppelcidervinäger, 3 soltorkade tomater i bitar, 1 vitlöksklyfta i bitar, 0,5-1 msk torkad oregano, örtsalt och peppar.
Låt alla ingredienser ha samma temperatur innan mixning.
Mixa genom att hålla mixerstaven mot botten och sakta röra den uppåt tills allt är krämigt. Låt stå kallt en stund innan servering.
Mixa genom att hålla mixerstaven mot botten och sakta röra den uppåt tills allt är krämigt. Låt stå kallt en stund innan servering.
Tips: Ju mer olja, desto tjockare majonnäs.
Kommentarer
Skicka en kommentar