En chokladkaka i paleostil. Servera med kokosgrädde och vaniljpulver eller njut den i bitar direkt från frysen. Toppa kakan med chokladsås på kokosolja och kakao och strö valfria salta nötter ex cashewnötter eller jordnötter, alt kokos och pumpakärnor överst innan servering /frysning. God är den även kall från kylen.
Recept:
Stavmixa 10- 20 dadlar klippta i bitar med 2 dl kokos, 1 tsk vaniljpulver och 2 ägg. Blanda i 2 dl mandelmjöl, 4 ägg, 2 tsk bakpulver, 0,75 dl kokosolja, 1 dl kakao och lite salt.
Häll smeten i en smord springform med ett bakplåtspapper i botten.
Grädda 8 min, 175 grader.
Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Blanda sedan 0,25-0,5 dl smält kokosolja med 2 msk kakao. Häll chokladsåsen över den varma kakan. Svalna och servera.
Originalet kommer från @fyscoachen.
Recept:
Stavmixa 10- 20 dadlar klippta i bitar med 2 dl kokos, 1 tsk vaniljpulver och 2 ägg. Blanda i 2 dl mandelmjöl, 4 ägg, 2 tsk bakpulver, 0,75 dl kokosolja, 1 dl kakao och lite salt.
Häll smeten i en smord springform med ett bakplåtspapper i botten.
Grädda 8 min, 175 grader.
Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Blanda sedan 0,25-0,5 dl smält kokosolja med 2 msk kakao. Häll chokladsåsen över den varma kakan. Svalna och servera.
Originalet kommer från @fyscoachen.
Kommentarer
Skicka en kommentar