FortsÀtt till huvudinnehÄll

Citron- 🍋 och ingefĂ€rashot

Boosta immunförsvaret med min egen snabbvariant av citron- 🍋 och ingefĂ€rashot.

Gör sÄ hÀr:

  • Skala och riv ett trĂ€d ekologisk ingefĂ€ra.
  • LĂ€gg ingefĂ€ran i en kastrull med 1,5 l vatten.
  • VĂ€rm till 60 grader. 
  • LĂ„t svalna. 
  • HĂ€ll i 2 dl ren eko pressad citronjuice (100% citron). LĂ„t svalna.
  • Rör i honung 🍯 (jag tog enbart tvĂ„ teskedar). Stavmixa.
  • HĂ€ll pĂ„ flaska.
  • Förvara i kyl.

SkĂ„l đŸ„‚ 🍋 😀

Kommentarer

PopulÀra inlÀgg i den hÀr bloggen

FlÀskytterfile' marinerad i balsamvinÀger med soltorkad tomat, lök och basilika

Detta kött blir sĂ„ saftigt och gott! En fin bjudrĂ€tt som Ă€r smidig att förbereda eller bara en god vardagsrĂ€tt nĂ€r man vill ha nĂ„got gott! Recept: LĂ€gg flĂ€skytterfile'n i en ugnsform, salta och peppra och ringla över olja och ugnstek den fĂ€rdig i 150 °C ca 40 min. Ta ut den och svalna. Blanda marinaden: 1 skivad gul lök, 2 skivade vitlöksklyftor, 0,5 dl basilika, 6 strimlade soltorkade tomater, 2-3 msk balsamvinĂ€ger, salt, peppar och 1,5 dl olivolja. LĂ€gg köttet i en plastpĂ„se och lĂ€gg i köttet. HĂ€ll över marinaden. Förslut pĂ„sen och lĂ€gg i skĂ„l. LĂ„t stĂ„ i kylenkylen 12-24 h. SkĂ€r upp och servera med marinaden. Ät tillsammans med ex broccoli eller haricots verts.

Mjuk pepparkaka med riven morot och dadlar

En saftig och naturligt sötad mjuk kaka pĂ„ mandelmjöl. Receptet kommer frĂ„n kokboken Paleo 30 dagar med Annika Sjöö. Recept: SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader Celsius. SpĂ€nn fast ett bakplĂ„tspapper i botten pĂ„ en springform (ca 20 cm i diameter). Smörj formen med kokosolja. Finriv en liten morot. Blanda morotsrivet med 3 dl mandelmjöl, 2 Ă€gg, 7 dadlar klippta i bitar, 2 msk kokosolja,  2 msk hett vatten,  2 tsk bakpulver, 2 tsk pepparkakskrydda, 1 tsk psylliumhusk och 1 tsk honung. HĂ€ll smeten i formen och grĂ€dda ca 10-15 min till fin fĂ€rg och genomgrĂ€ddat.

RabarberkrÀm

RabarberkrÀm Àr vÀl riktig sommarmat. Perfekt som frukost, fika, dessert eller kvÀllsmÄl. HÀr Àr mitt recept för 4 personer. 1) LÀgg 500 g skalad, fint hackad rabarber i en kastrull med 3 dl vatten och 3-4 msk sötströ eller annan sötning. 2) Koka rabarbern mjuk under omrörning. 3) Ta av frÄn plattan och rör i 2 msk potatismjöl som blandats med 0,75-1 dl kallt vatten. Rör tills krÀmen tjocknat utan spisvÀrme alt. vÀrm försiktigt och rör tills krÀmen tjocknat men koka ej! Tips! Servera med mjölk, grÀdde eller kokosmjölk och kanel.