FortsÀtt till huvudinnehÄll

Citron- 🍋 och ingefĂ€rashot

Boosta immunförsvaret med min egen snabbvariant av citron- 🍋 och ingefĂ€rashot.

Gör sÄ hÀr:

  • Skala och riv ett trĂ€d ekologisk ingefĂ€ra.
  • LĂ€gg ingefĂ€ran i en kastrull med 1,5 l vatten.
  • VĂ€rm till 60 grader. 
  • LĂ„t svalna. 
  • HĂ€ll i 2 dl ren eko pressad citronjuice (100% citron). LĂ„t svalna.
  • Rör i honung 🍯 (jag tog enbart tvĂ„ teskedar). Stavmixa.
  • HĂ€ll pĂ„ flaska.
  • Förvara i kyl.

SkĂ„l đŸ„‚ 🍋 😀

Kommentarer

PopulÀra inlÀgg i den hÀr bloggen

Ugnstekt makrill med dill, smör och citron.

Makrill med dill, sĂ„ gott! Servera med ex och stuvad spenat med fĂ€rskost och tomat sallad med fetaost (recept nedan)  eller Ă€rt- och gurksallad med dillmajonnĂ€s. Recept pĂ„ makrill: LĂ€gg fileer pĂ„ en plĂ„t med bakplĂ„tspapper. Salta och peppra dem. Pressa över citronsaft och strö över hackad dill. Hyvla över smör och stek i ugn 200°C, ca 10 min. Skapa av skinnet innan servering om du vill. Recept pĂ„ stuvad spenat med fĂ€rskost smaksatt med grĂ€slök och basilika: Koka ihop 500-600 g hackad spenat, 125 g fĂ€rskost med grĂ€slök och basilika (Cantadou Ă€r utan onödiga tillsatser), 0,5-1 tsk sambal oelek och 0,5-1 dl grĂ€dde. Smaka av med saften av 0,5-1 citron, örtsalt och peppar. Recept tomatsallad med fetaost, röd lök, oliver och gurka: Varva skivade tomater, skivad röd lök, tĂ€rnad gurka och gröna oliver i en skĂ„l. TĂ€rna 150 g fetaost och lĂ€gg över. Avsluta med att stĂ€nka pĂ„ vitvinsvinĂ€ger, ringla över olivolja samt salta och peppra.

RabarberkrÀm

RabarberkrÀm Àr vÀl riktig sommarmat. Perfekt som frukost, fika, dessert eller kvÀllsmÄl. HÀr Àr mitt recept för 4 personer. 1) LÀgg 500 g skalad, fint hackad rabarber i en kastrull med 3 dl vatten och 3-4 msk sötströ eller annan sötning. 2) Koka rabarbern mjuk under omrörning. 3) Ta av frÄn plattan och rör i 2 msk potatismjöl som blandats med 0,75-1 dl kallt vatten. Rör tills krÀmen tjocknat utan spisvÀrme alt. vÀrm försiktigt och rör tills krÀmen tjocknat men koka ej! Tips! Servera med mjölk, grÀdde eller kokosmjölk och kanel.

Stekt vitkÄl med ingefÀra, vitlök, chili och lime/citron

Ett mycket gott tillbehör till ex lax, kyckling eller kött/fÀrsrÀtter Àr stekt vitkÄl. Att smaksÀtta vitkÄlen med fÀrskriven ingefÀra, chili i form av sambal oelek och riven vitlök Àr en favorit hos mig. Lite citrussaft och japansk soja kan höja det hela ytterligare ett snÀpp. Med rostade cashewnötter eller sesamfrön sÄ Àr det bara topp:)! Recept: Strimla ett litet, gÀrna fÀrskt, vitkÄlshuvud och stek i rikligt med kokosolja. Smaka upp med sambal oelek, riven ingefÀra, hackad/riven vitlök, lime- eller citronsaft och ev. lite japansk soja. En majonÀssÄs med vitlök, aioli, som smaksatts med citron, lime och/eller wasabi passar bra till.