Fortsätt till huvudinnehåll

Ugnsfisk i krämig sås med purjolök, pepparrot och dijonsenap under osttäcke. Broccoli i dillvinägrett med rödlök.

Middagstime och det blev en lyckad kombo av smaker i denna krämiga fiskrätt!



Recept fisk i krämig sås (ca 6 personer): Lägg 1000 g portionsbitar av blandad fisk i en ugnsform (jag tog sej, torsk och lax, MSCmärkt). Ringla lite olivolja över fisken. Salta och peppra. Blanda följande och bred över fisken: 20-30 cm strimlad purjolök, 2,5 dl creme fraiche, 1 dl grädde, 1-2 msk riven pepparrot, 1-2 tsk dijonsenap. Strö sedan 2 dl riven ost överst. Tillaga i ugn 200°C ca 20 - 25 min.
Broccoli i dillvinägrett: Tina 300-400 g fryst broccoli eller dela 1-2 broccolistånd i buketter. Blanda 0,5 dl olja, 0,5-1 msk vitvinsvinäger, 1-2 msk hackad dill, 0,5 strimlad röd lök. Salt och peppar. (Mängderna är ungefärliga).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläskytterfile' marinerad i balsamvinäger med soltorkad tomat, lök och basilika

Detta kött blir så saftigt och gott! En fin bjudrätt som är smidig att förbereda eller bara en god vardagsrätt när man vill ha något gott! Recept: Lägg fläskytterfile'n i en ugnsform, salta och peppra och ringla över olja och ugnstek den färdig i 150 °C ca 40 min. Ta ut den och svalna. Blanda marinaden: 1 skivad gul lök, 2 skivade vitlöksklyftor, 0,5 dl basilika, 6 strimlade soltorkade tomater, 2-3 msk balsamvinäger, salt, peppar och 1,5 dl olivolja. Lägg köttet i en plastpåse och lägg i köttet. Häll över marinaden. Förslut påsen och lägg i skål. Låt stå i kylenkylen 12-24 h. Skär upp och servera med marinaden. Ät tillsammans med ex broccoli eller haricots verts.

Mjuk pepparkaka med riven morot och dadlar

En saftig och naturligt sötad mjuk kaka på mandelmjöl. Receptet kommer från kokboken Paleo 30 dagar med Annika Sjöö. Recept: Sätt ugnen på 200 grader Celsius. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 20 cm i diameter). Smörj formen med kokosolja. Finriv en liten morot. Blanda morotsrivet med 3 dl mandelmjöl, 2 ägg, 7 dadlar klippta i bitar, 2 msk kokosolja,  2 msk hett vatten,  2 tsk bakpulver, 2 tsk pepparkakskrydda, 1 tsk psylliumhusk och 1 tsk honung. Häll smeten i formen och grädda ca 10-15 min till fin färg och genomgräddat.

Rabarberkräm

Rabarberkräm är väl riktig sommarmat. Perfekt som frukost, fika, dessert eller kvällsmål. Här är mitt recept för 4 personer. 1) Lägg 500 g skalad, fint hackad rabarber i en kastrull med 3 dl vatten och 3-4 msk sötströ eller annan sötning. 2) Koka rabarbern mjuk under omrörning. 3) Ta av från plattan och rör i 2 msk potatismjöl som blandats med 0,75-1 dl kallt vatten. Rör tills krämen tjocknat utan spisvärme alt. värm försiktigt och rör tills krämen tjocknat men koka ej! Tips! Servera med mjölk, grädde eller kokosmjölk och kanel.