Ugnsfisk i krämig sås med purjolök, pepparrot och dijonsenap under osttäcke. Broccoli i dillvinägrett med rödlök.
Middagstime och det blev en lyckad kombo av smaker i denna krämiga fiskrätt!
Recept fisk i krämig sås (ca 6 personer): Lägg 1000 g portionsbitar av blandad fisk i en ugnsform (jag tog sej, torsk och lax, MSCmärkt). Ringla lite olivolja över fisken. Salta och peppra. Blanda följande och bred över fisken: 20-30 cm strimlad purjolök, 2,5 dl creme fraiche, 1 dl grädde, 1-2 msk riven pepparrot, 1-2 tsk dijonsenap. Strö sedan 2 dl riven ost överst. Tillaga i ugn 200°C ca 20 - 25 min.
Broccoli i dillvinägrett: Tina 300-400 g fryst broccoli eller dela 1-2 broccolistånd i buketter. Blanda 0,5 dl olja, 0,5-1 msk vitvinsvinäger, 1-2 msk hackad dill, 0,5 strimlad röd lök. Salt och peppar. (Mängderna är ungefärliga).
Recept fisk i krämig sås (ca 6 personer): Lägg 1000 g portionsbitar av blandad fisk i en ugnsform (jag tog sej, torsk och lax, MSCmärkt). Ringla lite olivolja över fisken. Salta och peppra. Blanda följande och bred över fisken: 20-30 cm strimlad purjolök, 2,5 dl creme fraiche, 1 dl grädde, 1-2 msk riven pepparrot, 1-2 tsk dijonsenap. Strö sedan 2 dl riven ost överst. Tillaga i ugn 200°C ca 20 - 25 min.
Broccoli i dillvinägrett: Tina 300-400 g fryst broccoli eller dela 1-2 broccolistånd i buketter. Blanda 0,5 dl olja, 0,5-1 msk vitvinsvinäger, 1-2 msk hackad dill, 0,5 strimlad röd lök. Salt och peppar. (Mängderna är ungefärliga).
Kommentarer
Skicka en kommentar