Kardemummasmakande rabarberpaj med hallon och mandel- och kokossmul. Egengjord, kallvispad vaniljsås
En härlig gluten- och sockerfri rabarberpaj med smak av kardemumma och ett smultäcke på mandelmjöl och riven kokos. Till detta en egengjord, kallvispad vaniljsås. Såå så gott! Hallon, smultron eller jordgubbar kan tillsättas och det ger extra härlig smak åt pajen. Rabarbern kan bytas mot ex äpple, päron, persika eller annan frukt. Stek frukten före gräddning enligt receptet.
För mejerifritt, byt smör mot kokosolja och grädden mot vispad kokosgrädde.
För mejerifritt, byt smör mot kokosolja och grädden mot vispad kokosgrädde.
Recept 6 personer:
Tärna ca 500 g rabarber och stek den mjuk i rikligt med smör (ca 25-50 g) eller kokosolja i en stekpanna. Tillsätt 1-2 tsk kardemumma och ev. lite vaniljpulver och/eller 0,5-1 msk honung mot slutet.
Häll den stekta rabarbern i en pajform. Lägg ev. på 2-4 dl jordgubbar, hallon eller smultron.
Gör en smuldeg genom att blanda 100 g smält smör eller kokosolja, 4 dl mandelmjöl, 1 dl riven kokos och 1 msk valfri sötning ex. honung eller stevia sötströ.
Fördela smuldegen på rabarbern och grädda mitt i ugnen 150-175 °C, ca 20 min.
Recept på kallrörd vaniljsås:
Vispa 3 äggulor med 1 msk sötning och 1,5 tsk vaniljpulver. Blanda sedan i 2,5 dl lättvispad grädde. Låt stå kallt en liten stund.
Vispa 3 äggulor med 1 msk sötning och 1,5 tsk vaniljpulver. Blanda sedan i 2,5 dl lättvispad grädde. Låt stå kallt en liten stund.
Kommentarer
Skicka en kommentar