Ugnsomeletter brukar jag kalla min pyttipanna. Det är ett utmärkt sätt att göra något gott av rester i kylen. Idag blev det en ajvarmajonnäs och en ajvar creme fraiche till.
Ajvarmajonnäsen finner du recept på här på bloggen.
Ajvar creme fraichen är enbart creme fraiche och ajvar blandat.
Ajvar creme fraichen är enbart creme fraiche och ajvar blandat.
Recept på omeletten (4-6 pers.):
Smörj en ugnsform. Tärna 4 chorizo, strimla 20 cm purjolök, hacka 1-2 vitlöksklyftor och lägg detta i formen. Lägg också i en liten ask (250 g) halverade körsbärstomater. Vispa samman 6 ägg, 2,5 dl creme fraiche, 1 dl vatten, 1 tsk sambal oelek, 2-3 msk basilika, örtsalt och peppar och 150 g smulad fetaost. Häll detta över ingredienserna i formen. Tillaga i ugn 200-225 °C, 20-25 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar