En smakrik och saftig limpa är denna. God med ex. smör, ost, nötsmör eller kanske ägg.
Recept:
Vispa/rör ihop 4 ägg, 2 dl keso, 1,5 dl mandelmjöl, 0,5 dl kokosmjöl, 2,5 msk fiberhusk, 3 tsk bakpulver, 1 dl skalade sesamfrön, 1dl linfrön, 0,5 dl pumpafrön, 1 dl solroskärnor, 0,75-1 dl hett vatten, 100 g smält smör. Krydda med 1 tsk hel, torkad anis, 1 tsk hela fänkålsfrön och 0,5 tsk salt. Låt smeten svälla 5-10 min. Tryck ner ett bakplåtspapper i en avlång brödform. Häll i smeten. Platta till med en sked och grädda brödet mitt i ugnen 175°C varmluft, 200°C över- och undervärme, 50-60 min tills brödet fått fin färg och inte är kladdigt på provstickan. Låt svalna i formen några timmar. Njut direkt eller skär i skivor och frys in. Ta upp och tina efter behov.
Kommentarer
Skicka en kommentar