Ännu en variant på blomkåls- och broccoligratäng. Äter du ost och inte kräver att gratängen är strikt paleo är det gott att tillsätta 150 g smulad fetaost i äggstanningen.
Recept:
Ångkoka buketter av ca 1,5-2 liter blomkål och ett broccoli och häll sedan av vattnet. (Koka 5 min under lock med bara ca 1,5-2 dl vatten).
Sätt ugnen på 200 °C. Klipp 1 paket bacon i bitar och lägg i en ugnsform, ringla över lite kokosolja. Ställ in formen i ugnen och förstek baconet ca 5-8 min.
Ta ut formen ur ugnen och blanda blomkål och broccoli med baconet. Blanda också i 15-20 cm fint strimlad purjolök.
Vispa samman 6 ägg, 1 dl egengjord, gärna smaksatt, majonnäs (jag tog basilika, citron och vitlök), 0,5 dl vatten, örtsalt och peppar.
Häll äggstanningen i formen. Grädda ca 20 min till fin färg. Tomatsallad och ketchup är gott till!
Kommentarer
Skicka en kommentar