Ett glutenfritt och mejerifritt mycket gott vörtbröd inspirerat av www.56.kilo.se .
Recept:
Blanda 6 ägg, 4 dl mandelmjöl, 4 dl pofiber, 1 dl smält kokosolja, 5 dl krämig kokosmjölk/kokosgrädde, 4 msk fiberhusk, 3 tsk bakpulver, 1 tsk salt, 90 g vörtmix eller egen vörtkryddblanding (se nedan). Blanda smeten. Låt svälla 10 min. Tryck ner ett bakplåtspapper i en avlång brödform. Häll i smeten. Tryck till med sked. Grädda drygt en timme i 175°C (innertemperatur 90°).
Vörtkrydda:
1,5 msk malda pomerensskal, 1 msk stött anis och fänkål, 2 tsk mald ingefära, 2 tsk malda nejlikor och 0,5 tsk kardemumma.
Kommentarer
Skicka en kommentar