Ett krispigt glutenfritt fröknäcke. Gott alternativ till knäckebröd. Mycket gott att smaksätta med ex havssalt, kummin, anis, fänkålsfrö, pepparkakskrydda eller chiliflakes.
Recept:
Blanda 1 dl sesamfrön, 0,25 dl chiafrön, 0,25 dl psylliumfrön, 1 dl hela linfrön, 0,5 dl solroskärnor, 1 dl pumpakärnor, 1 msk krydda ex fänkålsfrö, ev. 0,25 tsk salt, 0,5 dl olja (oliv-, raps- eller kokosolja) och 2 dl kokhett vatten. Blanda. Låt stå 5 min. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Täck smeten och plåten med plastfolie och kavla ut smeten undet plasten tills hela plåten täcks (se bild under). Dra bort plasten. Skär ev. i rutor. Grädda ca 20 min 175°C varmluft till gyllenbrun färg. Ta ut och svalna några timmar på plåten. Bryt sedan i bitar.
Kommentarer
Skicka en kommentar