Smidig kyckling till många i ugn. Variera örtkryddan på kycklingen med ex persilja, basilika, timjan eller oregano. Gott med rödkålsassallad eller kålfräs till.
Recept:
Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och strö över rejält med basilika eller annan färsk ört. Ringla över rapsolja och klicka över några klickar smör. Skiva en vitlök och lägg på plåten. Stek i ugn 225°C 15-20 min eller tills kycklingen är klar utan rosa inslag i köttsaften.
Serveringsförslag med rödbetor, rödkålsallad, majonnäs med vitlök och ingefära. |
Recept:
Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och strö över rejält med basilika eller annan färsk ört. Ringla över rapsolja och klicka över några klickar smör. Skiva en vitlök och lägg på plåten. Stek i ugn 225°C 15-20 min eller tills kycklingen är klar utan rosa inslag i köttsaften.
Kommentarer
Skicka en kommentar