Jag älskar vitkål! Älskar den än mer som wok med dessa härliga smaker - chili, vitlök, ingefära och citron😍. En majjo med vitlök, citron och wasabi och det blir ljuvligt gott! Detta är en god rätt
Citronen kan bytas mot lime och rostade cashewnötter är mycket gott till. Även en skvätt japansk soja.
Recept;
Laxen: Ringla över olivolja och pressa ev. över citron- eller limesaft, salt och peppar. Stek ca 8 -10 min , ugn, 200 °C.
Vitkålsfräset: Strimla vitkål och stek i rikligt med kokosolja. Smaka upp med sambal oelek, riven ingefära, hackad/riven vitlök, lime-eller citronsaft och ev. lite japansk soja.
Servera gärna med naturella torrostade cashewnötter och aioli som smaksatts med citron, lime och/eller wasabi.
Aioli:
Blanda följande i en hög bägare och stavmixa: 1 ägg, 1 tsk dijonsenap, 1vitlöksklyfta, 1 msk lime- eller citronsaft, 1-2 tsk vitvinsvinäger, lite salt och peppar och 1,5 dl rapsolja. Smaksätt med ev. med wasabi.
Kommentarer
Skicka en kommentar