Goda och saftiga muffins med äpple, mandel och kanel som är helt gluten-, socker- och mejerifria. Vispad kokosgrädde med vaniljpulver (eller grädde om du äter mejerier) är gott till.
Recept 6-7 muffins:
Vispa upp 3 ägg. Tillsätt 1,5 dl mandelmjöl, 100 g smält kokosolja, 3,5 msk kokosmjöl, 1/2 grovrivet äpple, 0,5 dl grovhackad mandel, 1,5 tsk bakpulver, 0,5 tsk kanel och 1 krm vaniljpulver. Blanda smeten och häll den i stabila muffinsformar. Skiva den andra halvan av äpplet tunt och tryck i äppelskivorna i smeten. Strö över lite mer hackad mandel och klicka på 1/2 tsk kokosolja överst på varje muffins. Grädda mitt i ugnen 200-225°C, 15-20 min eller tills muffinsarna fått fin färg.
Kommentarer
Skicka en kommentar