Ugnspannkaka på keso med grädde och ost brukar jag oftast göra. Den blir så krämig. Men denna variant kanske upplevs mer som en vetemjölspannkaka i konsistensen. Krämig eller mer fast, vad föredrar du? Supergoda båda två! Denna pannkaka kan man med gott samvete servera ofta då den varken innehåller socker eller kräver sylt pga bären. Egengjord osötad glass serverade jag till. Vispad grädde funkar det med.
Mejerifritt: Byt grädde/mjölk mot kokos- eller mandelmjölk.
Mejerifritt: Byt grädde/mjölk mot kokos- eller mandelmjölk.
Recept 4-6 personer:
Vispa upp 5 stora eller 6 små ägg. Vispa i
1 dl grädde, 2,5 dl standard mjölk, 0,5 tsk salt, 2,5 dl mandelmjöl och 1,5 msk fiberhusk. Häll smeten i smord ugnsform. Strö över 1-2 dl blåbär. Grädda 15-20 min, 225°C.
1 dl grädde, 2,5 dl standard mjölk, 0,5 tsk salt, 2,5 dl mandelmjöl och 1,5 msk fiberhusk. Häll smeten i smord ugnsform. Strö över 1-2 dl blåbär. Grädda 15-20 min, 225°C.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera