En mycket saftig och jättegod mjukpepparkaka med kokt mixad pumpa i. Mejerifri, sockerfri och glutenfri. Perfekt att göra på resterna av halloweenpumpan 🎃 (det man skär ur när den görs ex ögon, näsa, mun och botten). Receptinspo från bakasockerfritt.se
Recept:
Koka ca 1 liter skalad och tärnad valfri pumpa mjuk i vatten i en kastrull. Häll av vattnet och stavmixa. Låt pumpamoset rinna av i en finmaskad sil ca 20 min.
Blanda 3 dl av pumpamoset med 6 ägg, 1-2 msk pepparkakskryddor, 6 dl mandelmjöl, 1,5 dl kokosmjölk, 6 msk pofiber, 6 msk kokosmjöl, 1 msk pepparkakskrydda, ev. 1 msk honung, 3 tsk bakpulver och ev. 0,25 tsk salt.
Smöra/olja en sockerkaksform och ströa med mandelmjöl.
Häll smeten i formen.
Grädda 175°C ca 40 min eller tills en provsticka är torr/okladdig. Kakan ska vara saftig.
Kommentarer
Skicka en kommentar