FortsÀtt till huvudinnehÄll

Ugnsbakad pumpa 🎃

NÀr det vankas halloween och ni ska göra lyktor, passa dÄ pÄ att Àta lite pumpa ocksÄ.


SkÀr/skrapa bort det trÄkiga inuti pumpan och skÀr fruktköttet i stora bitar. LÄt skalet vara kvar. LÀgg bitarna med skalet nedÄt pÄ en plÄt med bakplÄtspapper. Ringla över olja och rikligt med salt.

Ugnsbaka 200-225 grader ca 20 min eller till puman Ă€r mjuk medgivande fĂ€rg. Svalna.  Servera, skĂ€r bort skalet.

Kommentarer

PopulÀra inlÀgg i den hÀr bloggen

FlÀskytterfile' marinerad i balsamvinÀger med soltorkad tomat, lök och basilika

Detta kött blir sĂ„ saftigt och gott! En fin bjudrĂ€tt som Ă€r smidig att förbereda eller bara en god vardagsrĂ€tt nĂ€r man vill ha nĂ„got gott! Recept: LĂ€gg flĂ€skytterfile'n i en ugnsform, salta och peppra och ringla över olja och ugnstek den fĂ€rdig i 150 °C ca 40 min. Ta ut den och svalna. Blanda marinaden: 1 skivad gul lök, 2 skivade vitlöksklyftor, 0,5 dl basilika, 6 strimlade soltorkade tomater, 2-3 msk balsamvinĂ€ger, salt, peppar och 1,5 dl olivolja. LĂ€gg köttet i en plastpĂ„se och lĂ€gg i köttet. HĂ€ll över marinaden. Förslut pĂ„sen och lĂ€gg i skĂ„l. LĂ„t stĂ„ i kylenkylen 12-24 h. SkĂ€r upp och servera med marinaden. Ät tillsammans med ex broccoli eller haricots verts.

Mjuk pepparkaka med riven morot och dadlar

En saftig och naturligt sötad mjuk kaka pĂ„ mandelmjöl. Receptet kommer frĂ„n kokboken Paleo 30 dagar med Annika Sjöö. Recept: SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader Celsius. SpĂ€nn fast ett bakplĂ„tspapper i botten pĂ„ en springform (ca 20 cm i diameter). Smörj formen med kokosolja. Finriv en liten morot. Blanda morotsrivet med 3 dl mandelmjöl, 2 Ă€gg, 7 dadlar klippta i bitar, 2 msk kokosolja,  2 msk hett vatten,  2 tsk bakpulver, 2 tsk pepparkakskrydda, 1 tsk psylliumhusk och 1 tsk honung. HĂ€ll smeten i formen och grĂ€dda ca 10-15 min till fin fĂ€rg och genomgrĂ€ddat.

RabarberkrÀm

RabarberkrÀm Àr vÀl riktig sommarmat. Perfekt som frukost, fika, dessert eller kvÀllsmÄl. HÀr Àr mitt recept för 4 personer. 1) LÀgg 500 g skalad, fint hackad rabarber i en kastrull med 3 dl vatten och 3-4 msk sötströ eller annan sötning. 2) Koka rabarbern mjuk under omrörning. 3) Ta av frÄn plattan och rör i 2 msk potatismjöl som blandats med 0,75-1 dl kallt vatten. Rör tills krÀmen tjocknat utan spisvÀrme alt. vÀrm försiktigt och rör tills krÀmen tjocknat men koka ej! Tips! Servera med mjölk, grÀdde eller kokosmjölk och kanel.