En god lasagne där lasagneplattorna kan bytas mot mer bladspenat. Servera med god sallad och majonnäs.
Recept köttfärssås:
Fräs ca 500 g valfri köttfärs, gärna eko, i kokosolja eller smör. Tillsätt 5 dl krossade tomater, 1 dl stark ajvar relish, 1 msk dijonsenap, 0,5 msk vitlökspulver, 1 tsk sambal oelek, 1 dl hackad basilika eller 3 msk pizzakrydda, 1,5 dl sköljda röda linser, ca 1-2 dl vatten, örtsalt och svartpeppar.
Koka 10-15 min.
Varva köttfärssåsen i en ugnsform med bönpastaplattor och färsk bladspenat. Ha köttfärs överst.
Grädda 20 min i 200 grader.
Ta ut. Strö på 2-3 dl riven lagrad ost eller fetaost. Grädda 5 min till. Servera.
Recept köttfärssås:
Fräs ca 500 g valfri köttfärs, gärna eko, i kokosolja eller smör. Tillsätt 5 dl krossade tomater, 1 dl stark ajvar relish, 1 msk dijonsenap, 0,5 msk vitlökspulver, 1 tsk sambal oelek, 1 dl hackad basilika eller 3 msk pizzakrydda, 1,5 dl sköljda röda linser, ca 1-2 dl vatten, örtsalt och svartpeppar.
Koka 10-15 min.
Varva köttfärssåsen i en ugnsform med bönpastaplattor och färsk bladspenat. Ha köttfärs överst.
Grädda 20 min i 200 grader.
Ta ut. Strö på 2-3 dl riven lagrad ost eller fetaost. Grädda 5 min till. Servera.
Kommentarer
Skicka en kommentar