En snabbfika glutenfri köttfärspaj. Servera med en god sallad.
Recept:
1) Stek 500 g köttfärs i 2-3 msk kokosolja eller smör i en stekpanna. Tillsätt en påse tacokrydda (utan tillsatt socker) och ca 0,5 dl vatten. Stek tills kryddan blandats väl med färsen. Skiva en stor eller två små röda lökar. Tillsätt och fräs end stund till tills löken är mjuk. Salta och peppra.
2) Blanda i 4 uppvispade ägg i tacofärsen och 3-4 dl kokta linser (ex. belugalinser, gröna eller röda linser) . Häll alltsammans i en smord ugnsform.
3) Skiva en tomat och sprid ut på färsen och och fördela 225 g fetaost överst.
4) Smula över smuldeg gjord på 0,5 dl kokosolja, 1 ägg, lite salt och 0,5 dl vardera av mandelmjöl, kokosmjöl och pofiber.
5) Tillaga i ugnen ca 15 min 225°C.
Recept:
1) Stek 500 g köttfärs i 2-3 msk kokosolja eller smör i en stekpanna. Tillsätt en påse tacokrydda (utan tillsatt socker) och ca 0,5 dl vatten. Stek tills kryddan blandats väl med färsen. Skiva en stor eller två små röda lökar. Tillsätt och fräs end stund till tills löken är mjuk. Salta och peppra.
2) Blanda i 4 uppvispade ägg i tacofärsen och 3-4 dl kokta linser (ex. belugalinser, gröna eller röda linser) . Häll alltsammans i en smord ugnsform.
3) Skiva en tomat och sprid ut på färsen och och fördela 225 g fetaost överst.
4) Smula över smuldeg gjord på 0,5 dl kokosolja, 1 ägg, lite salt och 0,5 dl vardera av mandelmjöl, kokosmjöl och pofiber.
5) Tillaga i ugnen ca 15 min 225°C.
Kommentarer
Skicka en kommentar