Denna härliga krusbärskaka bygger på samma recept som rabarberkakan från Jills mat och receptet finns även här på bloggen. Mycket goda kakor eller pajer vad du väljer att kalla dem:). Servera kakan med grädde som smaksatts med vaniljpulver eller egengjord glass, recept på en ljuvlig vaniljparfait finner du också här på bloggen under 'glass'.
portioner
- Kakan
- 100 g smör
- 3 st ägg
- 1 dl mascarpone créme fraiche eller färskost
- 1 krm vaniljpulver
- 1,5 dl Sukrin Gold (eller annan valfri sötning)
- 1 dl mandelmjöl *
- 1 dl kokosmjöl (helst fiber)
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk fiberhusk
- Ovanpå
- 3 dl krusbär
- 2 msk Sukrin Gold (eller annan valfri sötning
- Vaniljpulver
- Kanel
- smör
Vaniljgrädde
- 3 dl grädde
- 2 krm vaniljpulver
- 1 msk Sukrin melis (eller annan valfri sötning)
Kakan
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smält smöret och vispa samman med resten av ingredienserna.
- Dra bort det "trådiga" skalet på rabarbern och skär i små bitar. Smöra formen, Bred över kaksmeten.
- Lägg på några klickar smör, rabarbern och strössla över Sukrin Gold, kanel och vaniljpulver.
- Grädda i cirka 30 minuter eller tills kakan fått en fin färg.
Vaniljgrädde
- Vispa grädden fluffig men inte hård. Blanda i vanilj och sötning.
Kommentarer
Skicka en kommentar