Fortsätt till huvudinnehåll

Krusbärskaka

Denna härliga krusbärskaka bygger på samma recept som rabarberkakan från Jills mat och receptet finns även här på bloggen. Mycket goda kakor eller pajer vad du väljer att kalla dem:). Servera kakan med grädde som smaksatts med vaniljpulver eller egengjord glass, recept på en ljuvlig vaniljparfait finner du också här på bloggen under 'glass'.

 portioner
  • Kakan
  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 1 dl mascarpone créme fraiche eller färskost
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1,5 dl Sukrin Gold (eller annan valfri sötning)
  • 1 dl mandelmjöl *
  • 1 dl kokosmjöl (helst fiber)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • Ovanpå
  • 3 dl krusbär
  • 2 msk Sukrin Gold (eller annan valfri sötning
  • Vaniljpulver
  • Kanel
  •   smör

Vaniljgrädde
  • 3 dl grädde
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 msk Sukrin melis (eller annan valfri sötning)
    Kakan
    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Smält smöret och vispa samman med resten av ingredienserna.
    3. Dra bort det "trådiga" skalet på rabarbern och skär i små bitar. Smöra formen, Bred över kaksmeten.
    4. Lägg på några klickar smör, rabarbern och strössla över Sukrin Gold, kanel och vaniljpulver.
    5. Grädda i cirka 30 minuter eller tills kakan fått en fin färg.
    Vaniljgrädde
    1. Vispa grädden fluffig men inte hård. Blanda i vanilj och sötning.

    Kommentarer

    Populära inlägg i den här bloggen

    Fläskytterfile' marinerad i balsamvinäger med soltorkad tomat, lök och basilika

    Detta kött blir så saftigt och gott! En fin bjudrätt som är smidig att förbereda eller bara en god vardagsrätt när man vill ha något gott! Recept: Lägg fläskytterfile'n i en ugnsform, salta och peppra och ringla över olja och ugnstek den färdig i 150 °C ca 40 min. Ta ut den och svalna. Blanda marinaden: 1 skivad gul lök, 2 skivade vitlöksklyftor, 0,5 dl basilika, 6 strimlade soltorkade tomater, 2-3 msk balsamvinäger, salt, peppar och 1,5 dl olivolja. Lägg köttet i en plastpåse och lägg i köttet. Häll över marinaden. Förslut påsen och lägg i skål. Låt stå i kylenkylen 12-24 h. Skär upp och servera med marinaden. Ät tillsammans med ex broccoli eller haricots verts.

    Mjuk pepparkaka med riven morot och dadlar

    En saftig och naturligt sötad mjuk kaka på mandelmjöl. Receptet kommer från kokboken Paleo 30 dagar med Annika Sjöö. Recept: Sätt ugnen på 200 grader Celsius. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 20 cm i diameter). Smörj formen med kokosolja. Finriv en liten morot. Blanda morotsrivet med 3 dl mandelmjöl, 2 ägg, 7 dadlar klippta i bitar, 2 msk kokosolja,  2 msk hett vatten,  2 tsk bakpulver, 2 tsk pepparkakskrydda, 1 tsk psylliumhusk och 1 tsk honung. Häll smeten i formen och grädda ca 10-15 min till fin färg och genomgräddat.

    Rabarberkräm

    Rabarberkräm är väl riktig sommarmat. Perfekt som frukost, fika, dessert eller kvällsmål. Här är mitt recept för 4 personer. 1) Lägg 500 g skalad, fint hackad rabarber i en kastrull med 3 dl vatten och 3-4 msk sötströ eller annan sötning. 2) Koka rabarbern mjuk under omrörning. 3) Ta av från plattan och rör i 2 msk potatismjöl som blandats med 0,75-1 dl kallt vatten. Rör tills krämen tjocknat utan spisvärme alt. värm försiktigt och rör tills krämen tjocknat men koka ej! Tips! Servera med mjölk, grädde eller kokosmjölk och kanel.