Recept: Sätt ugnen på 175°C. Lägg bakplåtspapper i botten på en form ca 30x40 cm.
Vispa/rör ihop 4 ägg, 1,5 dl naturell kvarg, 0,5 dl olja, 1 msk bakpulver, 1,25 dl sesamfrön, 5 dl kruskakli, 1 dl solrosfrön, 0,5 dl pumpafrön och 0,5 tsk salt. Smaksätt med ex. 0,5 msk brödkryddor och 0,5 msk hel anis. Häll smeten på bakplåtspapperet i formen. Bred ut smeten med baksidan av en sked till ca 1-1,5 cm tjocklek och sprinkla över fler pumpakärnor. Grädda mitt i ugnen, 175°C, 15 -20 minuter. Skär i rutor. Förvara i plastpåse eller frys in. Ät med ett rejält lager smör till en kopp kaffe eller te.
Kommentarer
Skicka en kommentar