Kanske inte de vackraste men vad gör väl de när de är goda;)!!
Piroger ca 4 stora
75 g smör
6 st ägg
150 gram keso
1,5 dl kokosnötsmjöl
2,5 dl mandelmjöl
½dl sesamfrön
3 msk fiberhusk
1 dl riven ost
1/2 tsk salt
2,5 tsk bakpulver
75 g smör
6 st ägg
150 gram keso
1,5 dl kokosnötsmjöl
2,5 dl mandelmjöl
½dl sesamfrön
3 msk fiberhusk
1 dl riven ost
1/2 tsk salt
2,5 tsk bakpulver
Fyllning:
Strimlad skinka
Riven ost
Champinjoner
Svartpeppar
Timjan, pizzakrydda, oregano eller annan god krydda
Riven ost
Champinjoner
Svartpeppar
Timjan, pizzakrydda, oregano eller annan god krydda
Förslag på andra goda fyllningar:
Köttfärs
Fetaost, färsk bladspenat, soltorkad tomat, oliver
Mozzarella, oliver, ruccolasallad
Köttfärs
Fetaost, färsk bladspenat, soltorkad tomat, oliver
Mozzarella, oliver, ruccolasallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret.
Blanda alla ingredienserna noga med visp eller sked. Låt svälla ca 10 min. Rulla 8 st bollar av degen (spar en klick som reserv för att täcka ev skarvar) och kavla sedan ut dem till 0,5 cm tjocka rundlar/ovaler på en fuktig skärbräda. Blöt kaveln med kallt vatten och rulla den sakta på degen. Lossa rundeln med en palett eller stekspade och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på fyllning. Kavla ut ännu en degboll till en likadan rundel/oval och lägg på fyllningen. Forma och tryck till pirogerna med händerna, laga ev sprickor med reservdegen. Pressa kanten med en gaffel. Pensla pirogerna med uppvispat ägg. Baka av dem i ugnen ca 15-20 minuter eller tills de fått en fin färg.
Blanda alla ingredienserna noga med visp eller sked. Låt svälla ca 10 min. Rulla 8 st bollar av degen (spar en klick som reserv för att täcka ev skarvar) och kavla sedan ut dem till 0,5 cm tjocka rundlar/ovaler på en fuktig skärbräda. Blöt kaveln med kallt vatten och rulla den sakta på degen. Lossa rundeln med en palett eller stekspade och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på fyllning. Kavla ut ännu en degboll till en likadan rundel/oval och lägg på fyllningen. Forma och tryck till pirogerna med händerna, laga ev sprickor med reservdegen. Pressa kanten med en gaffel. Pensla pirogerna med uppvispat ägg. Baka av dem i ugnen ca 15-20 minuter eller tills de fått en fin färg.
Servera med en röra på keso, kokta sojabönor, tärnad avokado, hackad färsk oregano och svartpeppar.
Vitkålsallad är också gott till!
Originalreceptet:
Kommentarer
Skicka en kommentar