Ibland blir inte maten så snygg men istället
väldigt god. Denna rätt är ett sådant fall :) Två tjocka pannkakor stektes och lades i en ugnsform med tonfiskröra emellan och ost på toppen. Salsasås, creme fraiche och sallad till och det var en härlig matupplevelse.
Recept:
Pannkakorna: Vispa samman 4 ägg, 3 msk fiberhusk, 3 tsk bakpulver, 0,5 dl persilja, örtsalt och peppar och 2,5 dl vatten till en smet och stek två tjocka pannkakor i en stekpanna med smör eller kokosolja utan smak. Bred ut smeten i het panna med stekspadens baksida. Stek ena sidan och vänd sedan. Lägg första pannkakan i en ugnsform. Stek andra på samma sätt och spar tills tonfiskröran (recept nedan) fördelats på den första. Lägg sedan den andra pannkakan överst. Riv 1-2 dl ost och lägg på toppen. Gratinera 10 min, 225°C.
Tonfiskröra: Rör ihop 3 burkar avrunnen tonfisk i vatten med 3-4 dl creme fraiche, 1 tsk sambal oelek, 1-2 rivna vitlöksklyftor, 0,5-1 msk dijonsenap, 1/2 hackad röd lök, saft från en halv lime eller citron, örtsalt och peppar. Lägg röran mellan de två tjocka pannkakorna. Toppa med ost och gratinera enligt ovan.
Kommentarer
Skicka en kommentar