Fortsätt till huvudinnehåll

3 x Smoothie


Smoothietime! 


En lagom mättande, len, vackert grön och krämig historia är avokadosmoothie med kokosmjölk. Jag faller ofta för favoriter och kör dem ett tag tills jag tröttnar eller finner något mer passande. Just nu är smoothies vad jag vill ha på kvällen. Mina barn ville också ha och fick bestämma smak. Avokado till äldsta och banan till mellersta pojken. Dock blandade jag även i hallon  i deras smoothies, efter att bilden togs, då de önskade detta. Jag hade frön i min. Dessa är även utmärkta som en del av frukost. Mmmm....!

Recept:

Avokadosmoothie med frön: Mixa en avokado, 2 cm ingefära, 0,5 dl kokosmjölk, 1 dl mandelmjölk, 1 msk psylliumfrön och 1 msk linfrön. Toppa med något gott! Nedan har jag toppat med kokoschips resp. kokoschips och hasselnötter.


Avokado- (hallon-) och banansmoothie: Mixa en banan och en avokado (och ev 0,5 dl hallon) med kokosmjölk och mjölk.


Banan (och hallon) smoothie: Mixa en banan (och ev, 0,5 dl hallon) med kokosmjölk och mjölk.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläskytterfile' marinerad i balsamvinäger med soltorkad tomat, lök och basilika

Detta kött blir så saftigt och gott! En fin bjudrätt som är smidig att förbereda eller bara en god vardagsrätt när man vill ha något gott! Recept: Lägg fläskytterfile'n i en ugnsform, salta och peppra och ringla över olja och ugnstek den färdig i 150 °C ca 40 min. Ta ut den och svalna. Blanda marinaden: 1 skivad gul lök, 2 skivade vitlöksklyftor, 0,5 dl basilika, 6 strimlade soltorkade tomater, 2-3 msk balsamvinäger, salt, peppar och 1,5 dl olivolja. Lägg köttet i en plastpåse och lägg i köttet. Häll över marinaden. Förslut påsen och lägg i skål. Låt stå i kylenkylen 12-24 h. Skär upp och servera med marinaden. Ät tillsammans med ex broccoli eller haricots verts.

Mjuk pepparkaka med riven morot och dadlar

En saftig och naturligt sötad mjuk kaka på mandelmjöl. Receptet kommer från kokboken Paleo 30 dagar med Annika Sjöö. Recept: Sätt ugnen på 200 grader Celsius. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 20 cm i diameter). Smörj formen med kokosolja. Finriv en liten morot. Blanda morotsrivet med 3 dl mandelmjöl, 2 ägg, 7 dadlar klippta i bitar, 2 msk kokosolja,  2 msk hett vatten,  2 tsk bakpulver, 2 tsk pepparkakskrydda, 1 tsk psylliumhusk och 1 tsk honung. Häll smeten i formen och grädda ca 10-15 min till fin färg och genomgräddat.

Rabarberkräm

Rabarberkräm är väl riktig sommarmat. Perfekt som frukost, fika, dessert eller kvällsmål. Här är mitt recept för 4 personer. 1) Lägg 500 g skalad, fint hackad rabarber i en kastrull med 3 dl vatten och 3-4 msk sötströ eller annan sötning. 2) Koka rabarbern mjuk under omrörning. 3) Ta av från plattan och rör i 2 msk potatismjöl som blandats med 0,75-1 dl kallt vatten. Rör tills krämen tjocknat utan spisvärme alt. värm försiktigt och rör tills krämen tjocknat men koka ej! Tips! Servera med mjölk, grädde eller kokosmjölk och kanel.