Det är en rykande åtgång på detta bröd hemma hos av såväl stora som små. Det är ett fint betyg! Att baka bröd på mandel- och eller kokosmjöl är kul då det går så fort när ingen jäsning krävs. Sen tycker ju jag också att det både är hälsosammare och godare än vetemjölsbröd!
Recept till två limpor (halvera mängderna för en limpa): Blanda 12 uppvispade ägg med 2 dl mandelmjöl, 3 dl kokosmjöl, 2 dl linfrön, 500 g naturell kvarg, 4 dl solroskärnor, 4 dl pumpafrön, 3 msk fiberhusk, 1,5 msk bakpulver, 1/2-1 tsk salt och 1 dl olja. Sväll smeten ca 5 -10 min. Häll smeten i två högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma till två limpor med blöta händer. Strö över solroskärnor på ena limpan och pumpafrön på den andra (klappa fast fröna med lätt blöta händer). Snitta brödet med en vass kniv. Grädda 25-30 min, 200 °C, mitt i ugn, varmluft. Skiva och frys in. Ta fram skivor ur frysen efter behov. Tinas snabbt några sekunder i mikron.
Kommentarer
Skicka en kommentar