Hej!
Att laga egen barnmat är både lätt och roligt. Men den största fördelen med att laga egen barnmat är att man slipper onödiga tillsatser i maten samt tillsatt socker och gluten, och nog blir den både godare och nyttigare;). Ren mat utan onödiga tillsatser, socker och gluten är något som jag strävar efter även i övriga familjens mat också i så hög utsträckning som möjligt.
Lillkillens morgonmål idag blev bovetegröt med grynblandning och nyponskalmjöl, mjölk, kanel, smör och aprikos- och päronpuré.
Detta mål blev icke glutenfritt då jag följer BVCs råd och vänjer tarmarna och kroppen med lite gluten ibland. Dock finns forskning som visat att gluten har en inflammatorisk effekt i kroppen hos både stora och små och att det finns hälsovinster med att begränsa glutenintaget för alla. Små barns tarmar är enligt detta även känsligare då de ej är helt utvecklade. Ja, hur man nu väljer att tro på/ följa detta så tycker jag det känns bra att i stort välja glutenfria (och sockerfria) alternativ till barnen hemma, då de på förskolan äter både och. I denna gröt blev det gluten från grynblandningen till lillen. Ibland har jag tagit blodpalttunnbröd som glutenkälla. Nyponskalmjölet tillför bl.a både C-vitamin och järn.
Kommentarer
Skicka en kommentar