Granolafix idag. Två varianter blev det av laddningen. En naturell granola och en med ingefära och lakritspulver.
Tips på gott: Blanda turkisk yoghurt, hallonkvarg, flytande grädde och hallon i en skål. Strö ingefära- och lakritsgranolan överst! Mmmm.... Granolans innehåll kan varieras efter vad som finns hemma.
Nedan ser du hur dagens blev.
Recept på dagens granola - naturell och ingefära/lakrits:
Blanda följande i en skål: 2 dl vardera av - linfrön, solroskärnor, pumpafrön, mandelmjöl och cashewnötter, 1 dl vardera av - sesamfrön, chiafrön och kokoschips ( tillsätt när 3-5 min av rostningstiden kvarstår) och 2 msk smält kokosolja och 2 msk vatten. Häll allt på en ungsplåt. Rosta mitt i ugnen 200°C 15-25 min. Ta ut plåten och rör om och blanda runt väl från kanterna mot mitten var femte minut tills färgen är gyllene.
Smaksättning: Låt granolan svalna och blanda med ev smaksättning som kardemumma, kanel eller som nu när jag tog hälften av granolan och blandade den med 1 msk mald ingefära och 0,5-1 msk lakritspulver.
Häll i burk med tätt lock. Förvara svalt.
Häll i burk med tätt lock. Förvara svalt.
Kommentarer
Skicka en kommentar