Här är receptet på en somrig glutenfri gröt som min lille son fullkomligt älskade. Bovete, quinoa, chia, jordgubb och hallon. Nyttigt och gott!
Recept till en barnportion (till vuxen, dubblera):
Blanda i kastrull och koka under omrörning:
2,5 msk boveteflingor, 0,5-1 msk quinoamjöl, 1 tsk chiafrön och 1 dl vatten. Tillsätt en dryg tesked smör eller kokosolja, 1-2 msk mixade jordgubbar och 1-2 msk mixade hallon. Tillsätt ev mer vätska och rör till en bra konsistens. Servera med flytande grädde eller annan vätska samt mixade jordgubbar.
Tips! Större barn klarar gaffelmosade bär. Alternativt att du lägger bären hela i kastrullen och stavmixar.
För mejerifritt. Byt grädde och mjölk mot ex. krämig kokosmjölk.
För mejerifritt. Byt grädde och mjölk mot ex. krämig kokosmjölk.
Kommentarer
Skicka en kommentar