Detta bröd är bara så bra. Testa om du inte gjort det. Gott, mättande och lätt att baka. Hela familjen gillar detta bröd och det är även gott att rosta!
Recept till två limpor (halvera mängderna för en limpa): Blanda 12 uppvispade ägg med 2 dl mandelmjöl, 3 dl kokosmjöl, 2 dl linfrön, 500 g naturell kvarg, 4 dl solroskärnor, 4 dl pumpafrön, 3 msk fiberhusk, 1,5 msk bakpulver, 1/2-1 tsk salt och 1 dl olja. Ev. 1-2 msk brödkryddor. Låt smeten svälla ca 5 -10 min. Häll smeten i två högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma till två limpor med blöta händer. Strö över solroskärnor, pumpafrön eller kanske sesamfrön som på denna bild. Klappa fast fröna med lätt blöta händer. Snitta brödet med en vass kniv. Grädda 25-30 min, 200 °C, mitt i ugn, varmluft. Skiva och frys in. Ta fram skivor ur frysen efter behov. Tinas snabbt några sekunder i mikron.
Kommentarer
Skicka en kommentar