Jag saknar aldrig pasta, men däremot kan jag sakna smaken av makaronipudding. Men nu är det problemet löst i och med att jag gjorde denna blomkålsgratäng! Lite ketchup till och mmm... det smakar makaronipudding :).
Recept på blomkålsgratängen:
Smörj en ugnsform.
Stek två paket strimlad bacon halvknaprigt i en stekpanna med lite kokosolja. Tillsätt 20-30 cm strimlad purjolök och 1-2 tsk torkad timjan. Stek tills baconet är bra stekt och löken glansig. Blanda i en burk champinjoner och en hackad vitlöksklyfta.
Mikra ett blomkålshuvud, som delats i buketter, ca 10 min med en msk vatten. alt koka blomkålsbuketterna i vatten ca 5 min. Lägg den avrunna blomkålen i ugnsformen och blanda med baconfräset.
Vispa samman 200 g naturell färskost, 2,5 dl creme fraiche, 2 ägg, 1-2 tsk sambal oelek, lite örtsalt och peppar. Rör i 150 g smulad fetaost. Häll oströran över blomkålsblandningen i ugnsformen. Tillaga i ugn 200-225°C, 15-20 min. Tomatsallad och ketchup är gott till!
Smörj en ugnsform.
Stek två paket strimlad bacon halvknaprigt i en stekpanna med lite kokosolja. Tillsätt 20-30 cm strimlad purjolök och 1-2 tsk torkad timjan. Stek tills baconet är bra stekt och löken glansig. Blanda i en burk champinjoner och en hackad vitlöksklyfta.
Mikra ett blomkålshuvud, som delats i buketter, ca 10 min med en msk vatten. alt koka blomkålsbuketterna i vatten ca 5 min. Lägg den avrunna blomkålen i ugnsformen och blanda med baconfräset.
Vispa samman 200 g naturell färskost, 2,5 dl creme fraiche, 2 ägg, 1-2 tsk sambal oelek, lite örtsalt och peppar. Rör i 150 g smulad fetaost. Häll oströran över blomkålsblandningen i ugnsformen. Tillaga i ugn 200-225°C, 15-20 min. Tomatsallad och ketchup är gott till!
Kommentarer
Skicka en kommentar