Igår var min man med våra pojkar och fiskade och de kom sen hem med två fina regnbågar. Fiskarna saltade jag igår och tillagade idag. Jag och min äldste son har haft en shoppingdag idag. Det blev också lite IKEA lunch med kyckling, ratatouille, ärtor och bearnaisesås med sallad för mig och köttbullar till sonen. Men middagen toppade självklart dagens måltider. Såå gott med regnbågslax!! Jag tillagade fisken i ugnen.
Recept på en hel fisk ca 1 kg:
Snitta skinnet på fisken. Gnid in fisken med olja. Salta och peppra insida och utsida. Pressa citronsaft från en halv citron i fisken. Gnid insidan och utsidan med ca 2-3 msk hackad persilja. Lägg en rejäl klick smör i fisken. Ugnstek i 20-25 min, 200°C.
Servera med kokt blomkål och skirat smör med persilja i.
Kommentarer
Skicka en kommentar