Krämigt broccolimos och generöst med räksås till laxen och det blir ju bara hur gott som helst. På fredagar äter vi lax sedan flera år. En vana som blivit lite av en tradition. Lax är snabb men god mat som kan varieras mycket och passar fredagar då man önskar något snabbt men smarrigt!
Laxfileer: Ringla över olivolja, salta och peppra, in i ugn 10-12 min, 200 -225 °C.
Broccolimos: Koka upp 500-600 g fryst broccoli med ca 1 dl vatten under lock i 5 min. Stavmixa broccolin tillsammans med salt, peppar och 50 g smör.
Till ca 4 dl räksås:
Steg 1: Blanda följande i hög behållare: 2 ekologiska ägg, 2 tsk vitvinsvinäger, 3-4 dl rapsolja, salt och peppar. Låt alla ingredienser ha samma temperatur innan mixning. Mixa genom att hålla mixerstaven mot botten och sakta röra den uppåt tills allt är krämigt.
Steg 2: Rör i ca 400 g skalade räkor, ca 35 g dill, 0,5 tsk sambal oelek, saften av en citron, salt och peppar. Låt stå kallt en stund innan servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar