Ja, men hur lät inte detta??
Kyckling OCH Rabarber, det var toppen tillsammans! Verkligen dupergott!!
Receptet kommer ursprungligen från matplatsen.se men jag ändrade lite.
Vi åt detta med ugnsrostad färsk broccoli och zucchini i bitar som fått lite olja, salt och peppar på sig (225°C, 15 min). Säger bara, PROVA! Du blir inte besviken!
Receptet på kycklingen: Till 4-6 personer. Lägg 500-600 g halverade kycklingfileer i en form och 3 dl skalad rabarber i bitar ovanpå. Ringla lite olivolja över kycklingen. Salta och peppra. Blanda sedan följande i en kastrull: 2 dl vispgrädde, 1 riven vitlöksklyfta, 1 tsk sambal oelek, 1-2 msk kycklingfond, 1 tsk - 2 msk honung beroende på hur mycket du vill söta rabarbern, 1 dl hackad fryst gräslök och peppar. Koka upp. Häll såsen över kycklingen. Tillaga i ugn 225°C ca 20 - 25 min. Servera med ugnstekt broccoli och zucchini och ev mer sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar