Fortsätt till huvudinnehåll

Kyckling med rabarber, grädde, chili och gräslök.

Ja, men hur lät inte detta??
Kyckling OCH Rabarber, det var toppen tillsammans! Verkligen dupergott!!
Receptet kommer ursprungligen från matplatsen.se men jag ändrade lite.
Vi åt detta med ugnsrostad färsk broccoli och zucchini i bitar som fått lite olja, salt och peppar på sig (225°C, 15 min). Säger bara, PROVA! Du blir inte besviken!
Receptet på kycklingen: Till 4-6 personer. Lägg 500-600 g halverade kycklingfileer i en form och 3 dl skalad rabarber i bitar ovanpå. Ringla lite olivolja över kycklingen. Salta och peppra. Blanda sedan följande i en kastrull: 2 dl vispgrädde, 1 riven vitlöksklyfta, 1 tsk sambal oelek, 1-2 msk kycklingfond, 1 tsk - 2 msk honung beroende på hur mycket du vill söta rabarbern, 1 dl hackad fryst gräslök och peppar. Koka upp. Häll såsen över kycklingen.  Tillaga i ugn 225°C ca 20 - 25 min. Servera med ugnstekt broccoli och zucchini och ev mer sallad.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ugnstekt makrill med dill, smör och citron.

Makrill med dill, så gott! Servera med ex och stuvad spenat med färskost och tomat sallad med fetaost (recept nedan)  eller ärt- och gurksallad med dillmajonnäs. Recept på makrill: Lägg fileer på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra dem. Pressa över citronsaft och strö över hackad dill. Hyvla över smör och stek i ugn 200°C, ca 10 min. Skapa av skinnet innan servering om du vill. Recept på stuvad spenat med färskost smaksatt med gräslök och basilika: Koka ihop 500-600 g hackad spenat, 125 g färskost med gräslök och basilika (Cantadou är utan onödiga tillsatser), 0,5-1 tsk sambal oelek och 0,5-1 dl grädde. Smaka av med saften av 0,5-1 citron, örtsalt och peppar. Recept tomatsallad med fetaost, röd lök, oliver och gurka: Varva skivade tomater, skivad röd lök, tärnad gurka och gröna oliver i en skål. Tärna 150 g fetaost och lägg över. Avsluta med att stänka på vitvinsvinäger, ringla över olivolja samt salta och peppra.

Rabarberkräm

Rabarberkräm är väl riktig sommarmat. Perfekt som frukost, fika, dessert eller kvällsmål. Här är mitt recept för 4 personer. 1) Lägg 500 g skalad, fint hackad rabarber i en kastrull med 3 dl vatten och 3-4 msk sötströ eller annan sötning. 2) Koka rabarbern mjuk under omrörning. 3) Ta av från plattan och rör i 2 msk potatismjöl som blandats med 0,75-1 dl kallt vatten. Rör tills krämen tjocknat utan spisvärme alt. värm försiktigt och rör tills krämen tjocknat men koka ej! Tips! Servera med mjölk, grädde eller kokosmjölk och kanel.

Stekt vitkål med ingefära, vitlök, chili och lime/citron

Ett mycket gott tillbehör till ex lax, kyckling eller kött/färsrätter är stekt vitkål. Att smaksätta vitkålen med färskriven ingefära, chili i form av sambal oelek och riven vitlök är en favorit hos mig. Lite citrussaft och japansk soja kan höja det hela ytterligare ett snäpp. Med rostade cashewnötter eller sesamfrön så är det bara topp:)! Recept: Strimla ett litet, gärna färskt, vitkålshuvud och stek i rikligt med kokosolja. Smaka upp med sambal oelek, riven ingefära, hackad/riven vitlök, lime- eller citronsaft och ev. lite japansk soja. En majonässås med vitlök, aioli, som smaksatts med citron, lime och/eller wasabi passar bra till.