Ibland sker experiment i köket. Denna rätt är ett experiment som blev lite annorlunda men väldigt gott. Jag hade äggvitor över efter att gjort glass, vaniljparfait, och blandade då äggvitorna med keso, mandelmjöl, psylliumfrön och bakpulver. Resultatet blev en blandning mellan ugnspannkaka, kesoostkaka och mandelgröt. Barnen åt detta med flytande grädde och bär med god aptit och ja, det blev väldigt gott. Passar som lunch eller utmärkt som frukost! Ät den gärna i djup tallrik med sked och servera med flytande grädde eller ex. mandelmjölk och bär.
Recept:
Vispa samman 2 dl äggvitor (ca 6 st eller 3 hela ägg), 500 g keso, 1,5 dl mandelmjöl, 2 msk hela psylliumfrön (eller 1,5-2 msk fiberhusk) och 2 tsk bakpulver. Häll smeten i en smord ugnsform (ca 20x30 cm) med hög kant. Baka i ugn 200-225°C ca 20 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar