Min 6 månaders lillskrutt gillar gröt. Hemlagad gröt. Jag ger honom främst glutenfri gröt, men ibland får han gröt gjord på grynblandning eller gröt med tunnpaltbröd i för att vänja tarmar och kropp vid lite gluten. Mandel- eller kokosgröten med ägg är nog hans favoriter, om man utgår från aptiten han visat olika gröter. Denna gång gjorde jag hirsgröt med rivet päron i och det gillade lillkillen. Denna gröt passar även dig som vuxen och som tål kolhydrater men vill äta glutenfritt.
Recept på hirsgröt med päron i mikron (barnportion, dubbla eller tredubbla till vuxen): Blanda 2 msk hirsgryn, 0,5 dl vatten och 1/4 finrivet päron. Mikra 1 min. Rör i 1 tsk fett (jag tog kokosolja) och 0,5-1 dl mjölk. Servera med mosad banan eller annan frukt, kanel och ev. mer mjölk.
Kommentarer
Skicka en kommentar