Detta blev en mycket, mycket god pesto! Det är verkligen lätt att göra pesto och det är ett mycket gott tillbehör till de mesta maträtterna.
Denna variant blev populär på en middag vi bjöd på.
Recept:
1) Rosta 5 dl solroskärnor i lite olja i en het panna under omrörning. Tillsätt 1-2 skivade vitlöksklyftor som får gå med i pannan en stund och bli varma.
2) Lägg solroskärnorna och vitlöken i en mixer. Tillsätt 3-4 msk basilika, 10 soltorkade tomater i bitar, örtsalt, svartpeppar, saft från en citron, 3 dl olja och 0,5 dl vatten.
3) Mixa till önskad konsistens och blanda i en dl finriven parmesanost eller liknande. Späd ev med med olja efter ett tag då de torkade tomaterna drar åt sig en hrl del vätska.
Njut peston med kyckling, korv, kött, fisk, dom dipp till grönsaker.
eller annat du önskar en god röra till!
Kommentarer
Skicka en kommentar