En vacker och god kaka utan socker, gluten och mejerier. Servera som den är eller med mixade bär som ex. jordgubbar, hallon eller körsbär och vispad kokosgrädde eller grädde. Välj om du sötar kakan, jag hoppade över det.
Recept:
Börja med att smälta 100 g kokosolja eller smör (om du tål mjölk) tillsammans med 0,5 g saffran och 2 msk apelsinsaft samt ca 1 tsk rivet apelsinskal.
Blanda 5 uppvispade ägg med 0,5 dl pofiber, 1 dl kokosmjöl, 1 dl mandelmjöl, 2 tsk psylliumhusk, ev. 1 msk honung, 2 tsk bakpulver och 1,5 dl kokosmjölk. Rör ihop ägg- och smörblandningarna. Häll smeten i en smord och kokosströad brödform. Grädda 175°C varmluft ca 25 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar