Perfekta mellisbollar som är glutenfria och utan vitt socker. Poppis hos de små!
Recept: Mixa 10-15 dadlar med 0,25 dl havremjölk eller annan valfri vätska. Blanda med 100 g mjukt smör, 0,5 dl riven kokos, 3,5 dl havregryn (ev hälften fiberhavregryn) och 1 dl kakao. Rulla bollar, ställ i kyl och servera.
Detta kött blir så saftigt och gott! En fin bjudrätt som är smidig att förbereda eller bara en god vardagsrätt när man vill ha något gott! Recept: Lägg fläskytterfile'n i en ugnsform, salta och peppra och ringla över olja och ugnstek den färdig i 150 °C ca 40 min. Ta ut den och svalna. Blanda marinaden: 1 skivad gul lök, 2 skivade vitlöksklyftor, 0,5 dl basilika, 6 strimlade soltorkade tomater, 2-3 msk balsamvinäger, salt, peppar och 1,5 dl olivolja. Lägg köttet i en plastpåse och lägg i köttet. Häll över marinaden. Förslut påsen och lägg i skål. Låt stå i kylenkylen 12-24 h. Skär upp och servera med marinaden. Ät tillsammans med ex broccoli eller haricots verts.
Kommentarer
Skicka en kommentar