Salami- och olivpizza med mozzarellaost /kalkon och champinjonpizza med lagrad ost och oliver. Pizzasallad och chili-/basilikasås.
Pizzor var det här, blomkålspizzor. Två sorter. Recept på botten, fyllning, tomatsås, pizzasås och pizzasallad nedan. Såå gott! Känns inte lika tungt att äta pizza på blomkålsbotten som mandelbotten. Men minst lika gott, om än inte godare. Recepten nedan
Recept pizzabotten:
Riv ett blomkålshuvud och blanda med 3 ägg och 1-2 dl riven ost. Örtsalta och peppra. Platta ut med handen på 2 plåtar med bakplåtspapper. Allt smälter samman vid gräddning om det upplevs smuligt. Förgrädda 10-12 min, 225°C, varmluft tills färgen är gyllenbrun men ej bränd.
Bred sedan på tomatsås och toppa med valfri fyllning samt ost på bottnarna. Grädda 225°C tills osten fått fin färg, ca 10 min. Servera med pizzasallad och sås. Recept nedan.
Recept tomatsås:
Mixa 400 g krossade tomater, 1-2 vitlöksklyftor, 2 msk tomatpure, 1-2 tsk timjan, 2-3 tsk pizzakrydda, 1 tsk oregano, 0,5 msk vitvinsvinäger, örtsalt och peppar.
Recept chili-/basilikasås:
2 dl rapsolja, 1 ägg, 1 tsk sambal oelek, 1 tsk dijonsenap, 1/2 msk vitvinsvinäger, örtsalt och peppar. Mixa. Blanda i 1-2 tsk basilikapesto.
Recept pizzasallad:
Strimla vitkål. Blanda med olivolja och vitvinsvinäger efter smak. Krydda med svartpeppar och ev örtsalt.
Recept givet även i inlägg för 4 v sedan. Lite olika.
Kommentarer
Skicka en kommentar