En god köttfärsgryta med linser till såväl stor som liten. Gott med vitkålsallad med bl.a morot, avokado, och dijonsenapsvinägrett.
Recept:
Fräs 400 -600 g valfri färs i kokosolja i en kastrull. Tillsätt 2 tsk timjan, 0,5-1 msk oregano eller pizzakrydda, ev 0,5 tsk rosmarin, 2 tsk paprikapulver, 1 msk dijonsenap, 0,5 dl vatten, 1-2 rivna vitlöksklyftor, ev 2-3 lökar i bitar, 0,5 tsk sambal oelek, 800 g krossade tomater, 2 dl sköljda röda linser, svartpeppar och salt.
Koka 10 min. Svalna och servera ellet frys in.
Variera kryddningen genom att tillsätta ajvar, spiskummin, oregano, lökpulver och gurkmeja istället för rosmarin/pizzakrydda/timjan.
Kommentarer
Skicka en kommentar