Blanda 1 burk crème fraiche, lite vatten, 1 förpackning fetaost, oliver, lite sambal oelek, örtsalt, peppar och soltorkade tomater (i olja) i bitar så att det blir en halvtjock, krämig röra. Bred röran över kyckling i bitar. Ugnsstek 225 grader 20-25 min. Gott är även att blanda ner färsk timjan, oregano eller basilika i röran innan du brer den över kycklingen.
Detta kött blir så saftigt och gott! En fin bjudrätt som är smidig att förbereda eller bara en god vardagsrätt när man vill ha något gott! Recept: Lägg fläskytterfile'n i en ugnsform, salta och peppra och ringla över olja och ugnstek den färdig i 150 °C ca 40 min. Ta ut den och svalna. Blanda marinaden: 1 skivad gul lök, 2 skivade vitlöksklyftor, 0,5 dl basilika, 6 strimlade soltorkade tomater, 2-3 msk balsamvinäger, salt, peppar och 1,5 dl olivolja. Lägg köttet i en plastpåse och lägg i köttet. Häll över marinaden. Förslut påsen och lägg i skål. Låt stå i kylenkylen 12-24 h. Skär upp och servera med marinaden. Ät tillsammans med ex broccoli eller haricots verts.
Kommentarer
Skicka en kommentar