Coleslaw är ett gott tillbehör. Här är en god variant med kålrot i.
Recept:
Grovriv skalad kålrot och morot och finstrimla vitkål. Välj själv hur mycket kål, kålrot och morot du vill ha. Jag tog ca 1/3 av varje. Blanda allt med 5-10 cm finstrimlad purjolök och 2-3 dl majonnäs med persilja, citron och vitlök (recept nedan).
Majonnäsen:
Blanda följande i en hög bägare och stavmixa (håll mixerstaven mot bägarens botten och dra långsamt uppåt med mixern igång): 2 ägg, 1vitlöksklyfta, 1-2 msk citronsaft, 1-2 tsk vitvinsvinäger, örtsalt, peppar, 0,5 -1 dl hackad persilja och 3-4 dl rapsolja.
Låt olja och ägg ha samma temperatur innan de blandas. Byt ev. ut rapsoljan mot olivolja, helt eller delvis.
Kommentarer
Skicka en kommentar