En god kaka som passar fint att servera med varma hallon och kokosgrädde med vaniljpulver.
Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform med diametern ca 18 cm. Smörj formen med kokosolja och ströa med mandelmjöl.
Smält 0,5 dl neutral kokosolja med 25 g mörk choklad. Mixa eller rör samman chokladoljan med 2 dl mandelmjöl, 4 msk kakao, ev 1 msk honung, 4 ägg, 1 tsk bakpulver, 0,25 tsk vaniljpulver och lite flingsalt.
Bred ut smeten i formen. Grädda kakan 8 min. Svalna och servera.
Recept:
Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform med diametern ca 18 cm. Smörj formen med kokosolja och ströa med mandelmjöl.
Smält 0,5 dl neutral kokosolja med 25 g mörk choklad. Mixa eller rör samman chokladoljan med 2 dl mandelmjöl, 4 msk kakao, ev 1 msk honung, 4 ägg, 1 tsk bakpulver, 0,25 tsk vaniljpulver och lite flingsalt.
Bred ut smeten i formen. Grädda kakan 8 min. Svalna och servera.
Kommentarer
Skicka en kommentar