Ett glutenfritt frökex som passar utmärkt med gott pålägg som ost, smör eller avokadoröra. Mycket gott att smaksätta med ex havssalt, kummin, pepparkakskrydda eller chiliflakes.
Recept:
Blanda 0,5 dl pofiber, 0,25 dl chiafrön, 0,25 dl psylliumfrön, 1 dl hela linfrön, 1 dl solroskärnor, 1 dl pumpakärnor, 0,25 tsk havssalt, 0,5 dl olja (oliv-, raps- eller kokosolja) och 2 dl kokhett vatten. Blanda. Låt stå 5 min.
Häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Täck smeten och plåten med plastfolie och kavla ut smeten undet plasten tills hela plåten täcks (se bild under).
Dra bort plasten. Skär ev. i rutor.
Grädda ca 20 min 175°C varmluft till gyllenbrun färg.
Ta ut och svalna några timmar på plåten. Bryt sedan i bitar.
Utkavlad smet redo för ugnen |
Kommentarer
Skicka en kommentar