Härligt saftig och kryddig morotskaka med sås på kokosgrädde, vanilj och apelsinzest. Originalrecept från undervårttak.
Recept:
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (min var 21 cm i diameter). Smörj formen och strö kokosflingor i den så det fäster på kanterna.
Riv morot så det blir 3 dl finriven morot. Blanda morotsrivet med 6 ägg, 1,25 dl kokosmjöl, 1,25 dl olja, 2 msk honung, 2 tsk bakpulver, 1 msk kanel, 2 tsk kardemumma, 1 tsk ingefärapulver och 0,5 tsk vaniljpulver.
Häll smeten i formen. Grädda kakan 30-40 min 175 grader Celsius.
Apelsinsås:
Blanda kokosgrädde med vaniljpulver och apelsinzest. Ställ i kyl en stund och servera till kakan.
Kommentarer
Skicka en kommentar