Kryddiga köttbullar som enkelt fixas i ugn. Givetvis går de att steka i en stekpanna med smör eller kokosolja.
Recept:
Mixa 10 soltorkade tomater, 0,5 dl solroskärnor, 1 vitlöksklyfta, 0,5 dl fryst basilika, 1 tsk sambal oelek, 0,5 dl ajvar, 0,5 dl krossade tomater, 1 msk kokosolja med provencalska örter eller liknande, 0,5 dl vatten, 0,5 tsk örtsalt och svartpeppar. Blanda med 600-800 g ekologisk köttfärs och ev 0,5 dl vatten till till smeten är smidig. Forma köttbullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och stek i ugn ca 8 - 12 min beroende på storlek.
Recept:
Mixa 10 soltorkade tomater, 0,5 dl solroskärnor, 1 vitlöksklyfta, 0,5 dl fryst basilika, 1 tsk sambal oelek, 0,5 dl ajvar, 0,5 dl krossade tomater, 1 msk kokosolja med provencalska örter eller liknande, 0,5 dl vatten, 0,5 tsk örtsalt och svartpeppar. Blanda med 600-800 g ekologisk köttfärs och ev 0,5 dl vatten till till smeten är smidig. Forma köttbullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och stek i ugn ca 8 - 12 min beroende på storlek.
Kommentarer
Skicka en kommentar