Mandelgröt med ägg är så gott tycker jag, och även mina barn. Det är en hälsosam och mättande gröt som även är bra då du kan göra mycket på en gång och förvara i kyl ett par dagar utan att gröten blir tråkig. Du kan smaksätta den med vad du önskar eller äta den som den är. Jag smaksatte denna med äkta vanilj och kardemumma och serverade den med kokta, mixade päron. Gott! Servera med nötmjölk, mjölk eller gräddmjölk och kanske lite bär.
Recept:
Koka följande till bra konsistens under vispning i en kastrull (ca 3 min): 1 ägg, 2,5 msk mandelmjöl, 1-2 tsk smör, ca 1 dl mjölk (alt. 0,25 dl grädde + 0,75 dl mjölk) , 0,25 tsk äkta vanilj, kardemumma eller kanel efter smak och ev. lite salt. Späd med mer mjölk om du önskar.
För mejerifritt: Byt smör mot kokosolja, grädden mot krämig kokosmjölk eller kokosgrädde och mjölken mot kokos-, mandel- eller nötmjölk.
Kommentarer
Skicka en kommentar